Välkommen till din bilverkstad i Alingsås

Vi utför alla typer av reparationer, ex: Bromsar, avgassystem, växellådor, koppling m.m.

Original Bilservice - Pris Direkt!

Vi på Mekonomen Bilverkstad Alingsås utför bilservice enligt bilproducentens rekommendationer och tids- eller km-intervall. PRIS DIREKT & BOKA TID

Boka bilservice online

Boka tid hos din Mekonomen bilverkstad och se priset direkt!

Pris direkt & Boka tid

Efterkontroll

I mån av tid kan hjälpa dig med efterkontroll eller ombesiktning. När vi rättat de fel som markerats med tvåor bokar vi en tid för ombesiktning eller nybesiktning för godkännande och bilen lämnas till dig besiktigad samt körklar.

Kamremsbyte

Vi ser över och byter din kamrem. Att byta kamrem på egen hand rekommenderar vi inte, det krävs gedigen kunskap om bilmodellen. Kamremmen är en av komponenterna som styr ventilerna i topplocket. Om kamremmen är sliten så kan det sluta i en omfattande och dyr motorreparation.

Felsökning

Vi utför bilservice och reparationer på alla bilmärken. Vi använder oss av toppmodern diagnostikutrustning från världsledande tillverkare. Detta för att kunna erbjuda bästa felsökning på alla våra verkstäder ihop med våra tekniker med lång erfarenhet av felsökning.

Byte bromsar

Skrapar det, upplever du bromsarna som mjuka, bromsar dåligt eller ligger på? Ibland räcker det att smörja eller byta bromsklossarna. Välkomna för en kostnadsfri undersökning och prisförslag.

Turbo

Vi hjälper till med laga bilens turbo, ofta ersätts den av en utbytes turbo som motsvarar bilens original.

AC-reperationer

Har du problem med klimatanläggningen i din bil? Kontakta oss så felsöker vi och reparerar felet.

Byte Avgassystem

Det är väldigt sällan man byter hela avgassystem, oftast är det någon klämma eller del av systemet som behöver lagas eller bytas.

Växellåda koppling

Vi använder alltid originaldelar eller bättre när vi byter delar på din bil. Vi felsöker självklart om det är något vi kan reparera innan vi byter koppling eller växellåda.

Röd lampa

Om en lampa lyser rött ska du inte fortsätta köra. Stanna, kontakta en bärgare och ta bilen till en verkstad. 

Orange lampa

När en orange lampa lyser på din bil skall du du ta dig till närmast verkstad och få det kontrollerat. Känner du att bilen går onormalt, ring bärgare.

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar kring våra tjänster? Välkommen att kontakta oss, vi rekommenderar att du använder kontaktformuläret för snabbast service.

Kontakta oss

Öppettider

Måndag 07:00 - 16:30

Tisdag 07:00 - 16:30

Onsdag 07:00 - 16:30

Torsdag 07:00 - 16:30

Fredag 07:00 - 13:30

Lördag Stängt

Söndag Stängt

Kontakta oss

Mekonomen Bilverkstad Alingsås


Kristineholmsvägen 26B

441 39 Alingsås


0322-66 85 00

org.nr: 559102-5878

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Mekonomen Bilverkstad Alingsås aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Mekonomen Bilverkstad Alingsås.